miercuri, 12 februarie 2014

Pulpa de porc in sos de vin cu ciuperci si garnitura de orez

 O idee de masa pentru gospodinele care nu mai stiu ce sa gateasca(ca si mine de altfel),din pacate de multe ori ,cand lipsa timpului nu mai este o problema,devin din ce in ce mai preocupata de diversitatea meniului zilnic.Nu ca as avea sot,copii si parinti mofturosi din fire,dar asa cum stim cu totii o mancare, indiferent cat este de buna, se mananca doar in ziua respectiva. Iata de ce va prezint o alternativa a fripturii de porc pe care am ''adoptat-o'' de cateva luni bune.Sper sa va placa si sa o incercati:) 

             

                               Pulpa de porc in sos de vin cu ciuperci si garnitura de orez


INGREDIENTE: 

 500 g pulpa de porc
50 g unt
1 ceapa mare


1 borcan de ciuperci intregi
100 ml supa de pasare
4-5 linguri de suc de rosii
2-3 catei de usturoi
150 ml vin alb
100 ml smantana
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde

Optional : vegeta pentru carne de porc

Mod preparare
Pulpa de porc o feliem si o fragezim cu batatorul de carne si o presaram cu sare si piper negru proaspat macinat. Dam la rece pentru o ora.
Ceapa o curatam si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie teflonata topim untul si frigem carnea pret de cateva minute pe ambele parti. Scoatem carnea din tigaie si adaugam ceapa cubulete. Calim ceapa pana se inmoaie, adaugam supa de pasare, vinul si inapoiem in tigaie carnea de porc. Adaugam ciupercile scurse si feliate, usturoiul taiat felii si sucul de rosii. Daca este nevoie completam cu supa sau cu apa. Potrivim de sare dupa gust sau adaugam vegeta  si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea se inmoaie. Cind carnea este frageda adaugam smantina si patrunjelul verde.
Servim cu orez preparat dupa reteta clasica, respectiv la o cantitate de orez adaugam 2 cantitati de apa.
Pofta buna!



3 comentarii: