duminică, 23 martie 2014

Briose de ciocolata

          Azi m-am gandit sa fac pentru a mia oara,briose de ciocolata. Si pentru ca multi dintre voi mi au cerut reteta,m-am conformat si am reusit in sfarsit sa o postez:)
Spor la gatit.



                                             

                                    Briose de ciocolata

Ingrediente:
Ou-2 buc
Zahar-100 gr
lapte-250 ml
faina-300 gr
praf copt-1plic
ciocolata alba-50-100 gr
sare-un varf de cutit
unt 75 gr
rom-2 linguri(sau o super esenta de rom)

 Pentru decor:
50 ml frisca
200 gr ciocolata amaruie/sau cu lapte
bombonele pentru decor
sau
o punga bezele (se gasesc in supermarket-uri)

 Mod de preparare

Se amesteca intr un castron faina cu praful de copt si cu praful de sare. Separat se bat ouale cu zaharul si laptele,untul topit,romul si cacaoa. Amestecul obtinut se toarna peste faina si se amesteca pana ce aluatul capata consistenta unei smantani mai groase. Se adauga cele 50 gr de ciocolata alba maruntita cu cutitul,se omogenizeaza aluatul  bine cu o lingura sau cu telul.

Se ung cu unt formele de briose  sau se tapeteaza cu hartiute speciale, apoi cu o lingura le umplem cu aluat  cca trei sferturi (ele aproape isi dubleaza volumul la coacere) ,se baga la cuptor pentru 15-20 minute. Eu am 2 moduri de a le decora(sunt sigura ca de idei nu duceti lipsa)
Prima modalitate: Cand sunt aproape gata se scot si pune deasupra cate o bezea(marshmallows) si se mai baga la cuptor max un minut.Se scot de la cuptor si se preseaza bezelele de deasupra cu lingura ,aplatizandu le astfel incat sa arate ca o glazura pe briosa.
 A doua modalitate: Se scot briosele si se lasa la racit,separat punem 50 ml frisca la bain maire,apoi cand frisca este aproape de pragul fierberii se a de pe foc si se adauga ciocolata amaruie rupta bucatele mici,se lasa 1 minut fara sa se amestece .Luam o lingura si incepem sa amestecam energic,pentru ca ciocolata sa se incorporeze complet in frisca calda.
Cu un pos sau o lingurita luam din glazura de ciocolata si turnam deasupra fiecarei briose(racita).Lipim cateva bombonele deasupra cat glazura este inca calduta.
Sunt extrem de delicioase si le recomand cu drag mai ales la micul dejun :)

 Va doresc pofta buna!

3 comentarii:

  1. ce bine arata mami :*
    cum imi cumpar forme pt briose cum fac reteta :D
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ms fetele:) Mirela vezi ca sunt forme de silicon la 50 de bani bucata ,le gasesti la magazinele de profil:)

    RăspundețiȘtergere