duminică, 9 martie 2014

Mucenici in zeama de cacao







Pentru ca astazi este 9 Martie ,ca orice gospodina a trebuit sa gatesc mucenici:)
Si pentru ca la noi in Dobrogea se fac 2 feluri de mucenici (la cuptor si cu zeama),m am gandit sa va arat cum pregatim ambele feluri :)



                                            Mucenici in  zeama de cacao

Pentru o oala de 7 litri (suntem o familie mare :D  )avem nevoie de :

-400 gr mucenici (daca nu aveti timp sa ii pregatiti in casa se gasesc in orice magazine mai ales in aceasta perioada)
-400 gr zahar tos
-coaja de la 2 lamai
-1 lingura scortisoara macinata
-60-70 gr cacao
-300 -350 gr nuca macinata(puteti pune chiar mai multa depinde de preferintele dvs)
-apa
-un praf sare


Se pune apa la fiert cu un praf de sare,cand aceasta da in primul clocot adaugam mucenicii,dupa care acoperim vasul,dam la foc mic,si lasam la fiert pentru 10 minute.
Intr un bol adaugam cacaoa ,zaharul tos,coaja de lamaie,nuca  si lingurita de scortisoara. Amestecam cu putina apa calduta pana la omogenizare .
Dupa ce trec cele 10 minute ,se rastoarna in oala amestecul de mai sus si se mai lasa sa dea in cateva clocote (maxim  7 minute).
Se opreste focul si se lasa acoperit . Se serveste cald sau rece(este la fel de bun in ambele moduri de servire)




.  Va doresc Pofta buna:)





3 comentarii:

  1. iuiii ce bine arata :D
    soacra mea facea...dar fara zeama, caci in Moldova nu am auzit de asha ceva
    pup :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetelor nou ne plac foarte mult:) se ingroasa zeama de la cacao si nuca si ies foarte buni <3

    RăspundețiȘtergere