miercuri, 4 iunie 2014

Pandispan cu capsuni



Singura chestie care imi place mie la un pandispan,este ca pot sa il pregatesc intr- o multime de combinatii cu fructe crude ,confiate,deshidratate,pot sa il fac simplu,cu cacao sau umed. De aceea m-am gandit sa va prezint reteta mea de pandispan cu capsuni,daca tot sunt fructele pe care le vedem pretutindeni.


PANDISPAN CU CAPSUNI

Ingrediente
5oua
300 gr zahar
3 pliculete zh vanilinat
340 gr faina
5 linguri ulei floarea soarelui
1 plic praf copt
250 gr capsuni
un praf sare
1 esenta vanilie sau rom 
(Eu am aici si alte ingrediente pentru ca am facut 3 feluri de pandispan odata :) )

Ustensile necesare:
Mixer
Blender
2 vase plastic
tava copt
hartie copt




Mod preparare:
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu praful de sare si le lasam deoparte ca sa isi intensifice culoarea. Albusurile le batem spuma ,cu ajutorul mixerului ,pana cand daca intoarcem vasul acestea nu curg. Adaugam apoi zaharul tos in ploaie si mixam bine pana cand acesta se topeste. In galbenusuri punem cele 5 linguri de ulei,amestecam bine si apoi le adaugam in spuma de albusuri cu zahar.  Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o adaugam si pe aceasta in amestecul de mai sus. Spalam bine capsunile si le inlaturam frunzulitele,le adaugam in blender alaturi de zaharul vanilat si le blenduim bine
,dupa care le adaugam in compozitia initiala,usor amestecand incontinuu cu mixerul.
Tapetam o forma de pandispan cu hartie de copt si rasturnam aluatul.Dam la cuptor pentru 20-30 minute la 175-180 grade.
Se scoate se lasa la racit dupa care se serveste ca atare. Vreau sa va spun ca gustul si aroma este inconfundabila. Spor la gatit va doresc si va atasez si pozele cu celelalte combinatii la fel de usor de realizat.                        
                               Pandispan cu stafide inmuiate in rom ,cacao si rom(cateva picaturi)
Pandispan cu fulgi de migdale si cacao
Pandispan cu banane si putina cacao
 Pandispan cu capsuni


 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu