duminică, 2 noiembrie 2014

Pentru ca nu de mult, v-am prezentat reteta ''Dulce de leche'', am decis sa va arat si ce bunatati puteti prepara cu aceasta, lasand la o parte faptul ca o puteti servi exact asa cum este :)
Am preparat o delicioasa rulada care se potriveste perfect cu nota de toamna-iarna de afara :)

                                 

                                     Rulada cu dulce de leche

                

Ingrediente foaie rulada:
4 oua
1 lingurita cacao
4 linguri de zahar pudra
4 linguri de faina
esenta de rom
1 praf de sare
Mod preparare foaie rulada:

Amestecam gabenusurile cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema pufoasa, separat batem spuma tare ,albusurile cu praful de sare ,cu mixerul . Turnam galbenusurile peste albusuri, amestecam usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica, incorporam faina si cacaoa cu o lingura de lemn cu miscari usoare de sus in jos.. Tapetam o tava, de cuptor,cu hartie de copt si punem compozitia in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 10-15 minute.
O scoatem si o lasam la racit.
Ingrediente crema dulce de leche:

200 gr dulce de leche (eu il pregatesc in casa dintr-un litru de lapte si 550 gr zahar,se fierbe circa o ora si jumatate,pana se obtine o crema usor densa de culoare crem auriu)
150 gr frisca lichida
3 linguri lapte condensat
5 gr gelatina
Mod preparare crema:

Acoperim gelatina cu apa(10-20 ml) si o lasam deoparte sa se hidrateze.
Separat, amestecam intr un vas, dulceata de lapte cu cele 3 linguri de lapte condensat . Mixam bine frisca lichida, dupa care o amestecam cu dulceata de lapte. Punem gelatina la bain maire(sau o incalziti cateva secunde la microunde).Dupa ce s-a dizolvat si omogenizat(atentie nu trebuie sa fiarba), o adaugam in intreaga compozitie si amestecam energic.
Se intinde foaia de rulada, adaugam crema pe care o nivelam usor pe intreaga suprafata a foii de rulada, lasam un pic sa se mai inchege, dupa care pornind de la un capat, rulam presand usor, pana la celalalt capat. O invelim strans intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru cateva ore. Se scoate, se portioneaza si se serveste.Optional mai puteti pastra putina crema, cu care ornati si deasupra rulada.Eu am preferat-o asa simpla, are un gust desavarsit iar crema chiar face diferenta:).Pofta Buna!


 

2 comentarii:

  1. arata foarte bine mami si cred ca e fooooarte gustoasa :)
    eu nu stiu daca m`as inhama sa fac :)))
    la prajituri sunt cam lenesa :D
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e greu de facut, ti-a iesit foarte bine! Multumesc pentru vizita pe blogul meu. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere