miercuri, 29 iulie 2015

Chec aperitiv

Pentru ca e cald,si datorita acestui lucru nu imi permit sa stau atat de mult prin bucatarie precum mi as dori, astazi am pregatit un chec aperitiv ''la tava'', pentru a satisface pofta celor 3 printisori ai mei.

Acestea fiind spuse va prezint reteta simpla si de efect,fara prea multa bataie de cap ;) .

                                                    Chec aperitiv(la tava)




Ingrediente:

10  buc        oua
400-450 gr  faina
3                 ardei rosii
1 buc          ardei verde
200 gr         cascaval
 150 gr        telemea vaca(nu prea sarata)
 300 gr        salam uscat  afumat 
  8                linguri ulei  
  1 plic        praf copt
condimente (aveti grija la sare)




Mod Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei si restul de condimente.      Tocam marunt ardeii si salamul iar cascavalul si branza le dam prin razatoarea mare.    Amestecam albusurile cu galbenusurile,dupa care adaugam toate ingredientele tocate si razuite. Amestecam faina cu praful de copt dupa care o incorporam in compozitia de mai sus.
Tapetam o tava rotunda(sau forme de chec) cu hartie de copt, rasturnam compozitia si o lasam la cuptor la circa 180 de grade pentru aproximativ 30-35 min.
Se scoate si se serveste ca atare cu un pahar mare de lapte rece .
Va doresc pofta buna si mult spor. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu