joi, 2 iulie 2015

Tort de iaurt cu piersici din compot SunFood







Deoarece acum cateva zile mi-am serbat ziua de nastere , m-am hotarat sa impartasesc cu voi  reteta tortului pe care l-am servit in acea zi .Este o reteta  atat de rapida ,simpla si  economa incat, va veti mira cum de nu ati aflat de ea pana acum.

Sa nu va mirati ca am ales acest tort simplu ,special pentru ziua mea, cum am mai spus pentru mine nu imi place sa bibilesc un tort prea mult, nu stiu de ce, poate pentru simplu fapt ca il pregatesc pentru ziua mea de nastere  si nu pentru ziua cuiva drag cum m-am invatat de cand ma stiu.
Hmmm poate ar fi cazul ca macar intr-unul din anii viitori sa ii las pe ceilalti sa imi faca unul ,nu credeti ?


Dar destul cu vorbaria , sa trecem la ingredientele si prepararea tortuletului in cauza ;)
                                        

                                                Tort de iaurt cu piersici 

                                                               din

                                                    compot SunFood

Ingrediente:

500 ml        frisca lichida
400-500 gr  zahar
800 ml/gr    iaurt Danone(sau alta marca buna)
1                 compot mare piersici (eu am folosit de la SunFood pentru ca au produse 100% naturale)
3 plicuri      intaritor frsca
4 plicuri      gelatina granulata (eu folosesc Dr oetker)
optional coaja rasa de la o lamaie si fructe ,fulgi de ciocolata si alte decoruri care va plac dvs



In primul rand amestecam iaurtul cu zaharul ,cca 10 minute. Mixam frisca 5 minute apoi adaugam cele 3 pliculete de intaritor.  Rasturnam frisca peste iaurt si amestecam usor cu o paleta de jos in sus pana la omogenizarea compozitiei.
Zeama de la compot o incalzim usor la bain-marie,apoi pe rand adaugam cele 4 plicuri de gelatina ,amestecand energic . ATENTIE nu lasati continutul sa ajunga la fierbere.
  Luam de pe foc craticioara si o lasam  deoparte pana ce continutul se raceste un pic. (Verificati temperatura punand o picatura pe dosul maini,daca va frige atunci mai trebuie sa stea cca un minut la racit)
Punem  gelatina in fir subtire, in compozitia de mai sus amestecand energic,adaugam coaja rasa de la lamaie si fructele taiate cuburi (pentru ca sunt din compot eu le tai cuburi marisoare).
Rasturnam repede compozitia in tava de yena ,o ornam cu ce dorim si o dam la frigider pentru cateva ore inaintea servirii.

 Din aceste ingrediente mi au iesit 2 tortulete in aceste  tavi de yena.
    Va asigur ca aceasta reteta va place in mod sigur tuturor, si in fond daca vi se anunta musafiri in cateva ore ,cu siguranta acest tort va va scapa de griji in doar 20 minute,pentru ca doar atat va va lua pregatirea lui ,plus inca 2 maxim 3 ore de stat la frigider.
Va doresc succes in pregatirea lui si pofta buna!

                                                       

Un comentariu:

  1. Mihaela Cornea13 iulie 2015, 05:00

    Mama mama cum arata:0 in plus banuiesc ca este si racoros. sa il incerc si eu zilele astea,ms mult pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere